CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU

Considerations To Know About istiridye mantarı tohumu

Considerations To Know About istiridye mantarı tohumu

Blog Article

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

You are able to email the site operator to allow them to know you have been blocked. Make sure you include Anything you were being executing when this website page came up and the Cloudflare Ray ID uncovered at The underside of the webpage.

İstiridye mantarı alıp "İstiridye mantarı nasıl pişirilir?" diye soranlara ise nefis bir tarifimiz var. Hem çOkay pratik hem de protein deposu istiridye mantarı sote tarifi karşınızda.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama ten kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında istiridye mantarından elde edilen yerli tohumlar, samanla karıştırılan kahve telvesi atıklarından oluşturulan substratta yaklaşık four ayda yetiştirildi.

Besides having access to The best possible.net, updating your Website browser signifies you should have one of the most present-day security features to protect your personal info, as well as more rapidly plus more exact display of Web pages.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. click here Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

Saman ile kompost yapmadan önce kullanacağınız materyalleri kireç ile yıkayıp PH seviyesini arttırmanız gerekiyor. Saman ile yapılan kompost karışımından saman oranını %70 olarak ayarlayın.

Talaş ve kahve gibi kompost malzemelerini ise bu karışımı yaparken ilave olarak kullanabilirsiniz. Talaş ve kahvede oran ise %fifty talaş veya kahve, %50 ise ağırlıkları kadar su ile karıştırılmasıdır. Şimdi istiridye mantarı kompostu hazırlama aşamasına geçelim.

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

İstiridye mantarını kullanarak nefis bir menü hazırlamak isterseniz; mantar sote pişirebilirsiniz.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda devlet teşvik vermekte ve eğitimler yapmaktadır. Devlet tarafından açılan kurslara gidip girişimcilik dersleri alarak siz de uygun ortamda kayın mantarı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Her mevsimde üretimi yapılabilen istiridye mantarı, doğada yalnızca sonbaharda yetişir.

Çevreye ve insanlara daha az zararlı alçı ve kireç gibi maddelerle yapılan sterilizasyon ise bazı mikroorganizmaların kireç duyarlılığının artması nedeniyle işe yaramaz hale gelmektedir.

Report this page